28 сент. 2008 г., 21:45

Пейзажен сонет 

  Поэзия » Любовная
460 0 1
"... с десет пръстчета възторг
ще те нарисувам..."

Художник тайнствен плахо и нежно
усмивката й вгради в паветата.
Сълзите изтри й, открадна сърцето й,
извая очите й свидно, копнежно.

Благослови ръцете й, с кадифени очи,
мечтите й остави за утре - насъщния хляб.
Крилете й, не ставаха даже за скраб,
но той ги повдигна и в сенките скри!

Душата, обагрена в синьо – поточе,
старателно, тръпнещо с цвете погали.
Дървета рисуваше, но в пясък, кристали,
река търпелива, която в полето клокочи...

По пътя се спираха търсачи на славата...
тя искаше само... на очите забравата...

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??