22 дек. 2020 г., 11:47

Пеперуда 4 

  Поэзия » Любовная
302 0 0

Кацнала на цвете пеперуда -

туй си ти, любима.

Душата ми по теб е луда,

ала и чувствителна, ранима.

 

В тая тъжна зима

няма в нея топлина,

само болка, мъка има

и напразен копнеж за светлина.

 

Измръзнах сред вятъра студен,

напразно търся опора, лъчи,

аз за тебе съм роден,

но душата ти безспир мълчи.

 

Вехнат вън цветята,

всичко е безсмислено и суета,

вятърът обрули пак листата,

жесток към нежността е света.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??