8 июн. 2013 г., 13:02

Пеперуда 

  Поэзия » Другая
477 0 4

Малка, пъстра пеперуда е разперила крилца.

Гледат я с възторг, с почуда малки, палави деца.

Светлинки играят. Сливат се във петънца.

Устремени към далечни светове, трепкат пъстрите крилца.

Едно дете посегна и докосна нежните крила.

Пеперудата потрепна. Опита, но не полетя!

Детските ръчички раниха нежния ù мъх.

Тя погледна към небето и изпусна сетния си дъх.

Дано детето е разбрало и не посяга към всяка красота!

Дано след време да успее да покори пеперудената висота!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??