Jun 8, 2013, 1:02 PM

Пеперуда 

  Poetry » Other
478 0 4

Малка, пъстра пеперуда е разперила крилца.

Гледат я с възторг, с почуда малки, палави деца.

Светлинки играят. Сливат се във петънца.

Устремени към далечни светове, трепкат пъстрите крилца.

Едно дете посегна и докосна нежните крила.

Пеперудата потрепна. Опита, но не полетя!

Детските ръчички раниха нежния ù мъх.

Тя погледна към небето и изпусна сетния си дъх.

Дано детето е разбрало и не посяга към всяка красота!

Дано след време да успее да покори пеперудената висота!

© Маргарита Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??