18 июн. 2017 г., 03:18

Пеперуда 

  Поэзия » Другая
244 0 0

ПЕПЕРУДА

 

 

Днес на кой ли бог да се помоля,

окрилен съм с мислени крила

И зная – сам съм в свойта воля,

затуй вечно ще мечтая да летя.

 

Промяна все у другото се търси,

а неизменното е вътрешния глас,

но той сълзите никога не бърше –

учи ни добро да сме в самите нас.

 

Утре пак сред шум ще съм умислен,

но не желая с мен да бъдеш друга;

аз като дете оставам същ и искрен,

ала разбрах – ти си мойта пеперуда.

 

Далеч оттук двама ни ще отнеса

и надмогнал всичко тленно сам,

в душата твоя, подарила обичта,

ще потуша изпепеляващия плам.

 

А докато с тяло и сърце съм клет,

ще копнея за единствена любов

и винаги в нощта ще чакам теб –

по средата на небесния покров!

 

 

16.IX.2011
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров Все права защищены

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:3979a8e515

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??