Разтваряш нежно своите крила,
политаш тихо, насочвайки се към свещта.
Копнееш да достигнеш светлината -
копнеж, роден дълбоко в душата.
Копринените ти крила играят
последен танц с изгарящата топлина.
А тя превръща в пепел красотата
на мойта малка пеперудена мечта.
© Е. Георгиева Все права защищены