Вдъхновено от "Сблъсъкът на титаните"
:)
Персей
А нявга... преди хиляди години,
тук властелините били са богове,
превръщали са градове в пустини,
Човекът щом смирен не ги зове!
Тогава казват нейде над Егей,
във Аргос, бунт родила изнемога,
герой ги водел, с името Персей,
роден от майка, но и син на бога!
И най-могъщите неземни сили,
по пътя изпроводил му... Хадес,
успял лукаво да сплете интриги,
гнева посели в гордостта на Зевс!
Била жена, тя - дивната Медуза,
но с Хидри във красивите коси,
докарвала мъжете все до лудост,
и в камък ги превръщала – с очи!
А пък след нея го очаквал Кракен,
без жалост звяр от морските недра,
за тленните ни твари - стон изплакан,
от страшните, тъй гладни пипала!
Надвил Персея смъртната Горгона,
с гиганта зъл простил се... Посейдон!
И поверил му царят - Андромеда,... трона,
с хвъркат Пегас дарен бил – чуден кон!
Духът му полетял в небесната пътека,
и ще се рее вечно над върха висок,
до днешен ден, знай - силен е Човека,
щом сам помогне си в беда, а после... Бог!
© Ангел Колев Все права защищены
Усмихна ме!
Но все пак гледай и филмът - заслужава си!