Няма ли песен такава?
Ако те стигне нощта -
яростна, стенеща, слаба...
да не подгъваш крака!
Да не преставаш да тичаш -
нека се сипят листа!
Нека с косата се сплитат,
нека те мокри роса...
И със сълзите се смесва...
тъкмо - да не личи
колко нечестно и лесно е
все теб да те боли.
Нека остане в тревата,
нека попие в пръстта
тайната на тъмнината -
скрила срама и беса!
Обич без мяра щом даваш,
мира да нямаш в нощта!
Няма ли песен такава?
Да я напишем сега!
© Анита Габровска Все права защищены
можем ли?
тя вече е написана?!