Feb 1, 2008, 10:18 PM

Песен 

  Poetry
693 0 3

Няма ли песен такава?

Ако те стигне нощта -

яростна, стенеща, слаба...

да не подгъваш крака!

 

Да не преставаш да тичаш -

нека се сипят листа!

Нека с косата се сплитат,

нека те мокри роса...

 

И със сълзите се смесва...

тъкмо - да не личи

колко нечестно и лесно е

все теб да те боли.

 

Нека остане в тревата,

нека попие в пръстта

тайната на тъмнината -

скрила срама и беса!

 

Обич без мяра щом даваш,

мира да нямаш в нощта!

Няма ли песен такава?

Да я напишем сега!

© Анита Габровска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??