26 янв. 2016 г., 20:31

Песен № 3 

  Поэзия » Философская
212 0 1

Песен № 3


Когато цветята увехнат

във тъжните есенни дни,

аз топлите спомени яхвам

и тръгвам след свойте мечти!...

 

Щом почне да плаче небето.

И паднат студени мъгли…

Рисувам си радост в сърцето...

Измислям си слънчеви дни…

 

Припомням си стари познанства,

великите дни в любовта!

Изпълвам аз празни пространства

и пресътворявам Света!

 

И нежна тъга ме обзема...

Аз сядам във нейния скут.

Животът ми става поема -

аз нейния автор прочут!

 

Мен длани вълшебни ме галят!

Препускам с вълшебни коне!

Безбройни фанфари ме славят…

Нима съм нещастен?! - О, не!
01.03.2012г.

© Hristo Slavov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??