22 сент. 2024 г., 13:47

Песен за България 

  Поэзия » Гражданская
64 0 2

Българийо за теб ще пея
додето дишам и съм жив!
А може би, додето мога –
да бъда искрен и щастлив!

За теб ще пея от Балкана
до сетния си земен час!
И дълго ще звучи камбана
макар останала без глас…

Да бъдеш винаги опора
за твойте верни синове!
И вечно да крепиш Простора
на свойте здрави рамене!

Че ти си всичко на земята
с корона златна от жита!
И утрото!… И синевата!
И даже коренът в пръстта!

Затуй Българийо ще пея
дори да падна победен,
а твойта хубост ще възпея –
макар и мъртъв някой ден!

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??