Българийо за теб ще пея
додето дишам и съм жив!
А може би, додето мога –
да бъда искрен и щастлив!
За теб ще пея от Балкана
до сетния си земен час!
И дълго ще звучи камбана
макар останала без глас…
Да бъдеш винаги опора
за твойте верни синове!
И вечно да крепиш Простора
на свойте здрави рамене!
Че ти си всичко на земята
с корона златна от жита!
И утрото!… И синевата!
И даже коренът в пръстта!
Затуй Българийо ще пея
дори да падна победен,
а твойта хубост ще възпея –
макар и мъртъв някой ден!
© Георги Ревов Todos los derechos reservados
само Българийо отдели със запетаи!