Над бурно море пеят птици бели,
светло сбъдване в мечтите им звъни,
всяка сутрин слънцето ги буди,
с бяла вяра в идващите дни.
Повярвали на светлото в сърцето,
без притворство и изкуствен страх,
не до колене, а цели в морето,
как нагазват, аз с очите си видях.
Казах си ще се удавят, нямат лодка,
та нима възможно е все пак,
щом морето не е до колене,
с мокрите криле да се достигне бряг.
Но ето те заплуваха тъй плавно,
кротко заблестяха бурните вълни,
облаците тъмни скриха се безславно,
песента им светла щом там прозвъни.
Камбанено сбъдване с усмихнати очи,
до бяло изтри всичко черно преди,
ново слънце в нов изгрев се роди,
леда горчив на несбъдването стопи,
многоцветна дъга щастливо изгря,
победен мрака зъл надалече отлетя.
© Кръстина Тодорова Все права защищены