Nov 30, 2021, 2:22 PM

Песента на победата 

  Poetry » Civilian
757 0 0

 

Над бурно море пеят птици бели,

светло сбъдване в мечтите им звъни,

всяка сутрин слънцето ги буди,

с бяла вяра в идващите дни.

Повярвали на светлото в сърцето,

без притворство и изкуствен страх,

не до колене, а цели в морето,

как нагазват, аз с очите си видях.

Казах си ще се удавят, нямат лодка,

та нима възможно е все пак,

щом морето не е до колене,

с мокрите криле да се достигне бряг.

Но ето те заплуваха тъй плавно,

кротко заблестяха бурните вълни,

облаците тъмни скриха се безславно,

песента им светла щом там прозвъни.

Камбанено сбъдване с усмихнати очи,

до бяло изтри всичко черно преди,

ново слънце в нов изгрев се роди,

леда горчив на несбъдването стопи,

многоцветна дъга щастливо изгря,

победен мрака зъл надалече отлетя.

 

 

  •  

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??