19 июн. 2008 г., 12:08

Песента на тишината 

  Поэзия
737 0 12

 

нямо лъщи 
тишината ми
измита до кръв
от дъжда
(свил се в сив облак
да се налее отново)
бягам
да се освободя
спъвам се
лепкава сянка
мокра
нащърбени нокти
в коленете ми впива
с вени изпъкнали
в черно усилие
привързва ме
в тих възел
и просмуква
най до дъното
сърцето ми.

Косите ми единствени останаха свободни –
тях не посмя да заплете във плен.
С вълни от блясък я милуват топлотворно
и пъстро запя… тишината във мен…


© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??