22 дек. 2023 г., 21:34

Пирине 

  Поэзия » Философская, Гражданская
83 1 1

       Пирин планина

 

 

Красива си, любима Пирин планина,

изпълнена с обич и на героите душа.

Зиме – снежна, една бяла, нежна красота.

есен си красива, цветна, като наша черга.

 

Ти някога в пазвите си героите ни сбра,

борците за свобода на нашата България.

От воеводите ни ти запазила си им духа,

в земята си ти като майка ги прибра някога.

 

И други борци за свобода с оръжие в ръка 

продължиха по пътя ти на воеводите, дирята.

И Яне и Гоце бориха се за твоята свобода,

загинаха геройски, за родината си, за честта!

 

И сега на небето ти греят много ярки звезди,

не са звезди а са най вече на героите очи.

Те гледат свойте родни братя и сестри,

дали са свободни.Само Бог им помага, уви!

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??