7 янв. 2009 г., 19:10

Писмо до чуждия, но близък, до близкия, но толкова далечен 

  Поэзия » Любовная
858 0 5
Ти даде ми да разбера,
че аз не съм една,
че обичта може да е хвърлена пара,
че чувството на изпепеление
не води до спасение.

Ти даде ми да разбера
какво е самота,
но показа ми и как нощта
може да разбие любовта
и да открадне светлината на деня.

Но Ти не даде ми да разбера
какво е да поправиш свойта грешка,
когато шепнеше сърцето: "Искам твойта прошка!".
Не прости и мисля - Съгреши!
Дано обаче днес да си доволен от постъпката си ти.
Макар че вярвам, че тъжиш и
още за мен - за любовта единствена си ти скърбиш!

Ти даде ми да разбера,
че не трябва да желаеш на цената на всичко любовта.
Ти накара ме да разбера, че
трябва да говорим за дразнещите ни дела.

Ти даде ми да разбера,
че от теб по-силно няма да обичам на Света!

© Теки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??