Мили дядо Коледа,
моля те, сложи в торбата
радост за всеки на земята.
Нека в домовете ни да има обич и уют,
да бъде ползотворен всеки труд!
Нека да бъдат само спомен гладът и нищетата,
за да се събуждат с усмивка: възрастните и децата.
Дядо Коледа, вълшебства разни нали знаеш,
та с тях всички хора да омаеш,
за да забравят за всекидневните проблеми,
сметките големи и домашните задачи,
защото тези мигове няма да бъдат отново ваши.
Нека близките си с обич всеки да прегърне
и с наздравица на пожеланията да отвърне.
За пакостите на децата да забравят
и с тях подаръците бързо да отварят!
Мили дядо белобради,
а ти какъв подарък желаеш
и за какво мечтаеш?
© Красимира Колева Все права защищены