Писмо до Дядо Коледа
Дядо Коледа мили,
и вий, джудженцата игриви.
Послушен бях аз и
подарък очаквам от вас.
Нека да е шейна,
ей толкоз голяма,
че не ще да ми купи мама.
Елхата тази година
украсихме със любов
да топли бащиния дом
Но навън всичко е бяло,
символ на пречистването, Дядо.
Побелели са дърветата,
само катерички кафевеят,
а децата от радост пеят.
Та поздрави от мен,
Дядо Коледа Мили,
поздрави и на вас -
джудженцата игриви!
© Богдан Бояджиев Все права защищены