Днес светът заплака заедно със мен,
че тежък и тъжен е този ден.
Днес птиците спряха да пеят
и облаците едри сълзи започнаха да леят.
Днес е тъмно, слънце няма да изгрее над света,
днес повяхнаха и най-красивите цветя.
По улиците няма хора, всичко тъне във тъга,
лято е, но дърветата окапват, все едно дошла е есента.
Днес вълните отказаха да се слеят със брега,
днес хората се кръстят и се молят за моята душа...
Никога в небето не е било такава тъма,
довечера звездите ще изпадат една по една.
Сбогом казвам на света,
моля ви, не ме съдете за това...
Но това не е живот... за какво си струва да живея аз,
на този ден се жени моята любов... след час...
© Диди Георгиева Все права защищены
Поздрав!