20.07.2007 г., 13:25 ч.

Плаче светът 

  Поезия
696 0 5
 

Днес светът заплака заедно със мен,

че тежък и тъжен е този ден.

Днес птиците спряха да пеят

и облаците едри сълзи започнаха да леят.

Днес е тъмно, слънце няма да изгрее над света,

днес  повяхнаха и най-красивите цветя.

По улиците няма хора, всичко тъне във тъга,

лято е, но дърветата окапват, все едно дошла е есента.

Днес вълните отказаха да се слеят със брега,

днес хората се кръстят и се молят за моята душа...

Никога в небето не е било такава тъма,

довечера звездите ще изпадат една по една.

Сбогом казвам на света,

моля ви, не ме съдете за това...

Но това не е живот... за какво си струва да живея аз,

на този ден се жени моята любов... след час...

© Диди Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубав стих!
    Поздрав!
  • Много хубаво и тъжно произведение!Разко-но е!Болката от любовта не бива да те убие,а да те направи по-силна!
  • не е била истинската любов. тя ти предстои мила. поздрав!
  • Поздрав и от мен!
  • Миличка, много болка има в стиха ти, но... с една любов светът не свършва, колкото и да не ти се вярва!
    Ще го преодолееш, сигурна съм!!!
    Усмивки!
Предложения
: ??:??