17 февр. 2010 г., 10:26

Плачещата Икона 

  Поэзия » Гражданская
573 0 8

Плачещата Икона

Тръгнах на църква... Неделя си беше...
По пътя си срещнах поп със загар...
Наблизо солариум... Народът висеше
и глъчка ехтеше... Не храм, а базар...

За политика, за бизнес, но не и за Бога...
Стана ми жално... Сълзата ми слезе...
Поколебах се... Малко, не много
дали туй е църква, дали пък да влеза.

Исках да видя. Стана ми интересно.
"Благодарско!" да кажа за ежедневния боб...
Гледам, пред храма, паркира си "Мерцедеса"
мазен излиза "кръстатият" поп...

Търкаля се просто... Джинси под расото...
"Свещеното чекмедже" бе проверено...
Колко са прави евреите: "-Бог тук турил е касата!"
А поп - банкомат?!? Не е за мене!

Пристъпвам. Красота. Величавото здание...
Двери заключени... Катинарът виси...
Къде ли са всички?!? Имат събрание?!?
И плаче Иконата... И падат сълзи...

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??