Възроден от пепелта земна,
обагрен и издигнат от слънчеви лъчи,
а пламъкът в сърцето започва да гори.
Тайно се пробужда сила нечовешка,
да се моли и помага до последни сили.
Да търси мрака и тайните във всеки,
който вярва и се бори за любов.
Той те води през пътеките незнайни,
дълъг и скучен е празният живот.
Слушай ангела небесен
и ще бъдеш сит и благ и горд!
© Лъчезар Андреев Все права защищены
Весели празници!