15 авг. 2020 г., 10:25  

Похотливият слепец 

  Поэзия » Любовная
629 3 0

ПОХОТЛИВИЯТ СЛЕПЕЦ 

Автор - Величка Богданова - Литатру

 

Прибирайки се гузен нощем в къщи,

аз хвърлях ризата си за пране –

изцапана от сладострастни пръсти,

парфюми – дамски и от Шардоне.

През следващите нощи – сякаш в пещи –

пак търсех любовта, къде ли не.

Както слепецът търсел силни лещи,

а на носа му имало пенсне.

 

Къде е любовта? Все питах, питах…

Дали все пак, е още у дома –

неведома, отрудена… зарита

със грижи за невръстните деца?!

Пък аз – хем зрящ, хем търсещ лещи,

не виждах, че в леглото ми е тя.

Семейството съм топлел с плам от свещи,

наместо с обич, грижи, доброта!

 

(От кн. ми "Барабаните на любовта")

*

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??