ПОХОТЛИВИЯТ СЛЕПЕЦ
Автор - Величка Богданова - Литатру
Прибирайки се гузен нощем в къщи,
аз хвърлях ризата си за пране –
изцапана от сладострастни пръсти,
парфюми – дамски и от Шардоне.
През следващите нощи – сякаш в пещи –
пак търсех любовта, къде ли не.
Както слепецът търсел силни лещи,
а на носа му имало пенсне.
Къде е любовта? Все питах, питах…
Дали все пак, е още у дома –
неведома, отрудена… зарита
със грижи за невръстните деца?!
Пък аз – хем зрящ, хем търсещ лещи,
не виждах, че в леглото ми е тя.
Семейството съм топлел с плам от свещи,
наместо с обич, грижи, доброта!
(От кн. ми "Барабаните на любовта")
*
© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени