12 дек. 2011 г., 09:13

Пластмасова любов 

  Поэзия » Философская
1087 0 21

Пластмасова любов

 

Пластмасова любов-

прозрачна химикалка-

излива своя зов

в бележничето малко.

 

Разжалван романтик,

изписва се без ропот

не в плаж, на залез тих,

а в своя път в метрото.

 

Любовите на власт

я гледат със насмешка-

дошла е в късен час,

излишна еднодневка!

 

Стаила нежен вик,

самотната не-фея

излива стих след стих-

такива като нея...

 

Какво, че този зов

мастилото ѝ пие?

Пластмасова любов!!!

Кой век ли ще изгниеш...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??