26 сент. 2023 г., 17:05

Плети, поетесо, плети! 

  Поэзия » Юмористическая
212 1 11

Тя поетесата е роза по душа

умее да ухае в тъмнината

и често вижда в тръните - цветя,

но случва се боде и тя самата.

 

Тя поетесата е котка по душа

погалиш ли я тихо ще замърка,

но ще захапе и ще съска тя

когато друга "котка" се забърка.

 

Тя поетесата е птица по душа

и винаги витае в небесата,

но жегнеш ли я с критика - стрела

за миг ще те зарови във земята.

 

Тя поетесата е паяк по душа

от думи - прежда стихове изплита,

но вслушаш ли се в тази красота

от тебе тя ще пие до насита.

 

© Веселин Банков Все права защищены

Поетите са… адски откачени.
И никога не стъпват по земята.
Цинични са, но не и отегчени,
а казват, че ранима е душата…
За ласкавите думи имат остър слух, ...
  4177  13  73 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??