Раята стенеше сред мъка,
сякаш беше в самия пъкъл!
Хиляди загинаха в борбата,
за да се постигне свободата!
Чуй ти сега, бедни народе,
извода от тоз миг съдбовен,
чети за опита, за мъдростта,
лесно не се променя света!
С болка и с пот на челото
само се постига доброто!
Слънце огря нашата родина,
помнете и кой за нас загина!
Без борба успехи за нас няма,
това е изводът от тази драма,
България обичайте, една е тя,
благодарим и на вас, руски братя!
© Георги Все права защищены