7 авг. 2008 г., 11:01

Площад "Сан Марко" 

  Поэзия » Философская
580 0 3

На най-италианския площад

глобално дишах по венециански.

Охранените гълъби,

същински бройлери,

кълвяха хищно житни порции,

естествено, от чужденците.

Местните търговци диплеха

лъскави банкноти във портфейли.

Алъш-вериш на най-световния площад,

в най-слънчевия летен ден, най.

Кълвяха хилядите гълъби, кълвяха.

Дори от моите ръце.

И кацаха по раменете

и главата ми.

Ни вестоносно, нито благо,

вторачени с очи-сачми.

И аз вторачена въздъхнах

като на моста едноименен.

Дори да си плебей или пък гений,

умираш някой ден и те погребват.

Остава вечното -

от преклонение пред красотата

се хранят хора и пернати.

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??