5 нояб. 2009 г., 22:22

По Иван Вълев 

  Поэзия » Любовная
662 0 1

“Какво е всъщност лятото, какво е…”


Очите ти във унес ме намират,

на утрото покоя ми взривяват,

когато ръцете в твоите примират

и онзи, летния, рефрен запяват.


Септември към морето слиза,

след него хукнал е хлапак.

Дано догони, докато е с виза,

бързия международен влак.


Слушам сърцето ти, сгушена

в нежните длани, в любящи ръце.

Време е вече за топла сушина,

миг преди слънцето да се оттече.

Септември към морето плава,

вълната го приема в тиха пазва.

Ти спомняш ли си нещо оттогава –

международния в мечтите ми залязва…

.....................................................................

 

А гарата в Бургас ще ме изпрати

към роден дом и весели другари,

където ще ме чака тръпнещ тате,

а мама сълзите ще сдържа, натежали.

 

И тази тяхна младост ще се спъне

на внучето щастливо в очиците сини.

Дано и болката да ги подмине -

онази болка - по препуснали години!

01.10.2009г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??