По „Не съм чаша за вино“
от Андромаха (Белла)
Не съм чаша за вино...
аз съм чаша за теб.
Кристална съм, когато ме наливаш,
кипящо огнена, когато съм преляла,
граал - когато ме отпиваш,
когато ме изпиеш - отмаляла.
Не съм чаша за вино...
Кому трябва да си чаша вино
или образ на Свещения граал?
Твоята орис е да си Кивот
или любима съпруга на Ваал.
След теб ще властва Пролетта,
разливаща природното начало.
Ще коленичат в краката ти нощта
и денят, облечени в бяло...
© Вили Тодоров Все права защищены