19.03.2018 г., 11:15 ч.

По „Не съм чаша за вино“ 

  Поезия
289 0 0

По „Не съм чаша за вино

от Андромаха (Белла)

 

Не съм чаша за вино...
аз съм чаша за теб.
Кристална съм, когато ме наливаш,
кипящо огнена, когато съм преляла,
граал - когато ме отпиваш,
когато ме изпиеш - отмаляла.
Не съм чаша за вино...

 

Кому трябва да си чаша вино

или образ на Свещения граал?

Твоята орис е да си Кивот

или любима съпруга на Ваал.

 

След теб ще властва Пролетта,

разливаща природното начало.

Ще коленичат в краката ти нощта

и денят, облечени в бяло...   

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??