5 авг. 2011 г., 12:24

По празници и делници 

  Поэзия » Юмористическая
2099 0 30

По случай днешния ден на бирата - Наздраве! Хлъц!

И с комплименти към бирарията.


Събирам кръг шавливи поетеси

(за цвят тук-там и някой мъж-поет).

Засядаме на маса под навеса

в любима кръчма - с кеф за мухабет.

Познават ни - че не веднъж и два ли,

взривили тук квартал и персонал,

последните стотинки сме си дали,

затваряйки кръчмарския портал.

Ела, гарсон, пресъхна ни устата,

менюто знаем вече наизуст.

И ти ни знаеш - пипнем ли вратата,

на пух и прах разбиваме кутсуз!

Умрял от студ ни носиш еликсира...

На здраве (дзън), на път и на късмет.

И нищо чудно, че след две-три бири

се раждал, казват, не един поет.

За повод хич не питай! - Нов багажник

за старата кола :) (на кой му пука!).

По-важното е тук, че тежка жажда

гаси се във бирария "Дондуков"!

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??