По принцип съм тук,
а нощта се изнизва на пръсти.
Нестихващ капчук
отброява секунди чевръсти.
По принцип не спя,
нямам толкова земно въртене.
Светът прекипя
и капакът на чайника стене.
По принцип жена
неизбежно в ръка ще го вземе.
Ще върне реда,
ще зачене живота от семе.
По принцип. Сега
екстрасистоли бавят сърцето.
Далеч от брега,
непризнато тупти, неприето.
© Светличка Все права защищены