П О П Ъ Т Я 2 6
Дали ще е студена или с горещи дула,
Войната ражда Корупция,
погубва неродени и смеещи се деца
и издига хоризонт от обструкции.
Корупцията създава и трупа Инфлация,
Тя е огромна празна утроба,
къса живо месо от снагата на цялата нация
и всички ценности вкупом загробва.
Върти едни грешни и мръсни пари,
които смучат кръв от принадени стойности,
залъка краде за яхти и скъпи коли,
Живота превръща във Скотобойна.
Когато не създават продукт,
парите са просто хартийки
и техните хартиени купища
са със стойност на жълти стотинки.
30.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены