28 jun 2024, 9:19

По пътя 26 

  Poesía
77 0 0

             П О    П Ъ Т Я   2 6

 

Дали ще е студена или с горещи дула,

Войната ражда Корупция,

погубва неродени и смеещи се деца

и издига хоризонт от обструкции.

 

Корупцията създава и трупа Инфлация,

Тя е огромна празна утроба,

къса живо месо от снагата на цялата нация

и всички ценности вкупом загробва.

 

Върти едни грешни и мръсни пари,

които смучат кръв от принадени стойности,

залъка краде за яхти и скъпи коли,

Живота превръща във Скотобойна.

 

Когато не създават продукт,

парите са просто хартийки

и техните хартиени купища

са със стойност на жълти стотинки.

 

30.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??