П О П Ъ Т Я 9
Вървя си веднъж в Свищов из пазара
и виждам изневиделица Призрака,на Крамер от първата книга
най-спокойно да пазарува домашна извара...,
на тъ.гъ.дък на сергията бързо пристигнах.
Уж,без да искам,докосвам го с рамо,
но рамото ми не усеща насрещния досег,
мисля си,явно на мен превижда се само
тази илюзия от другоизмерния отсек.
Но пазарът,целият,за миг застива в гротеска...!
През джоба жестоко се щипя...,
на плътта си усещам яко протеста
и не й завиждам за това,което в момента изпитва.
Що за Чудо се случва в този момент...?
А от Нищото дълбоко и плътно някой изрича:
"Не се притеснявай,на психиатрите не ставаш ти за клиент,
просто получаваш чрез мен много поздрави от Царичина."
22.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены