По твой образ и подобие
О, Господи!
Защо си ни създал такива?!
Тъй силно да обичаме,
така да страдаме;
след щастието да тичаме,
но в този бяг да падаме!?
Защо ни даваш избор,
но не и разум
за правилно решение?!
Животът ни е сбор
от проблеми и лишения.
Защо ни е да мечтаем,
а сили нямаме да действаме?!
Макар и горко да се каем,
едните грешки с други сменяме.
Защо си ни създал такива -
тъй силно да обичаме
и пак така да страдаме?!
Дали защото и ти тъй нас обичаш
и страдаш, когато те предаваме.
© Галина Матева Все права защищены
Дали защото и ти тъй нас обичаш
и страдаш, когато те предаваме.
Поздрав!