... по въгленчетата на Пленителят на умове.
Или: Флейтата на Сърцето.
Никога не съм била. И ме няма.
Тичинка съм. Прах. И върхът на чама.
И гръмката тишина. Дето сърцето ти бие.
Поискай да се родя. И нозете ми да измиеш.
Поискай да съм от плен. От Живот във Живота.
Твоя точка. Вселена. Всяко твое "Защото".
На утрото - икигай. И глухарче в съня ти.
Ако литна за жар. Да ме връщаш от пътя.
Поискай да се родя. От пенливите пролети.
От хиляда лета. Сътворена отколе.
Безлика и няма. От звук и от образ.
На просяка - милост. И царско ложе.
По спирала скитам. Наобратно на себе си.
От бурите запокитена. В сънно поднебие.
И скубя крилете. И падам на острова.
В тия твои мъгли. Само Живот ще ми коства.
© Таня Георгиева Все права защищены