11 oct 2018, 16:01  

... по въгленчетата на Пленителят на умове. 

  Poesía » De amor
900 6 11

... по въгленчетата на Пленителят на умове.

Или: Флейтата на Сърцето.

 

Никога не съм била. И ме няма.

Тичинка съм. Прах. И върхът на чама.

И гръмката тишина. Дето сърцето ти бие.

Поискай да се родя. И нозете ми да измиеш.

 

Поискай да съм от плен. От Живот във Живота.

Твоя точка. Вселена. Всяко твое "Защото".

На утрото - икигай. И глухарче в съня ти.

Ако литна за жар. Да ме връщаш от пътя.

 

Поискай да се родя. От пенливите пролети.

От хиляда лета. Сътворена отколе.

Безлика и няма. От звук и от образ.

На просяка - милост. И царско ложе.

 

По спирала скитам. Наобратно на себе си.

От бурите запокитена. В сънно поднебие.

И скубя крилете. И падам на острова.

В тия твои мъгли. Само Живот ще ми коства.

© Таня Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??