Пълнолунна е нашата нощна фантазия
с еднооко намигащо в мрака небе.
Във морето, обагрено с цвят на азалия,
късен гларус вълните с крилото гребе.
И се спускат звезди като рой пеперуди,
с вещина в хороскопи нареждат съдби,
ще ги сбъдваме в сънища – днес изумрудени,
а наяве по изгрев ще търсим следи.
© Диана Фъртунова Все права защищены