6.07.2023 г., 11:10 ч.

Под едноокото небе 

  Поезия » Друга
292 1 4

Пълнолунна е нашата нощна фантазия

с еднооко намигащо в мрака небе.

Във морето, обагрено с цвят на азалия,

късен гларус вълните с крилото гребе.

 

И се спускат звезди като рой пеперуди,

с вещина в хороскопи нареждат съдби,

ще ги сбъдваме в сънища – днес изумрудени,

а наяве по изгрев ще търсим следи.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??