29 авг. 2019 г., 08:39

Под хлад на поглед безразличен 

  Поэзия
515 0 0

Отново се рои тревога

и в тъмен сноп към мен се стича.

Но кой си всъщност ти, за Бога,

смутителю на сън безличен?        

Дори не знам от твоя огън

дали присъда не наднича.

Обичам ли те? Тънконога

и в стъклен пламък, участта ми

на дъжд обръща всички сенки

и спътник верен на скръбта ми

е вечната ми пролет – в ленти

от чувства – осови пиянства

на преходно и неизменно

по пътя на духа ми странстващ.

 

Ще ме приемеш ли – дори и жива,

намираща все тебе... юродива?

 

28-29.08.2019

© Мария Димитрова Все права защищены

Кафето с лед не иска друго,
освен да се вълнува лудо
в горещо темпо на фламенко
с лъжичка бляскава под сенки
на порцеланови дървета ...
  416 
Звъни дъждът прозрачен в парка,
а въздухът, зелено-плах, тръпчив,
в дърветата едва се мярка –
развян от вятъра сребрист мотив.
Ветрило сбира и пилее, ...
  470 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??