27 янв. 2016 г., 15:36  

Под лунните пръски 

  Поэзия » Любовная
240 0 2

Под лунните пръски

 

Красиво, в свойта вечерна премяна,

морето ни видя и се разбърза.

Започна да ни пръска с морска пяна

и тънките презрамки, ми развърза.

 

Разбрало, че не може да насмогне

да съблече и лятната ти риза,

повика вятъра да му помогне,

притулил се край лодките, наблизо.

 

И, втурнали се те, море и вятър,

в игра лудешка, мигом ни съблякоха.

Като артисти, в нощния театър,

с кафяви водорасли ни облякоха.

 

Накичиха ни с пръстени от пясък

и неочаквано, тъй както си играха,

под милиони пръски, във проблясък,

пред лунната пътека, ни венчаха.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??