Подай ръка. Не се страхувай!
Заедно ще повървим.
Подай ръка.
Така ще ме усетиш,
дори по пътя да мълчим.
Подай ръка. Не се страхувай!
Аз винаги намирам брод.
И блато и река, с тебе ще преминем.
Щом двамата сме ръка в ръка.
Подай ръка.
Дори и да е тъмно,
в нощта ще стигнем надалеч.
Дори да бъде много, много, стръмно,
ще стигнем двама заедно със теб.
Подай ръка. Не се страхувай.
Ако си в блато, ще те изведа.
И не гадай. Не пророкувай.
С мен не би изпаднала в беда.
Подай ръка.
Подай и двете.
Сърцето, мила, си подай!
Тъй както пазя всяко цвете,
винаги и теб ще пазя, знай!
© Ник Желев Все права защищены