29 окт. 2013 г., 07:59

Подари ми прегръдка 

  Поэзия » Другая
826 0 16

Не желая цветя да ми късаш!

И градините, знам, ги боли!

Колко рози заплащат прескъпо

със удавени в болка души…

 

Не отделяй цветята от корен,

даже ваза от царски кристал

дом не може да стане за онзи,

който волно е разцъфтял!

 

Не искам звезди да ми сваляш!

Ако всеки пресегне в нощта,

обеднява небето и вляво

го пронизва една самота!

 

Не отнемай вечерните стражи,

даже светли и топли сърца

не умеят докрай да опазят

подарената им звезда!

 

Дай ми… едничка прегръдка!

Ала нека във нея цъфти

любовта ти. И кротка, и дръзка,

от която вървя по звезди!

 

 

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??