12 окт. 2013 г., 14:40

Подари ми време да ти кажа... 

  Поэзия » Любовная
935 0 5

Поспри до мене, имам да ти кажа

толкоз много неизказани неща...

На бързи обороти времето минава,

дари ме с мъничък отрязък от деня.

 

Дари ме с време, колкото е нужно,

да разбера - без теб минутата е ден,

да вдъхна от дъха ти теменужен,

да те обвия с ласки от горещ сатен.

 

Подари ми време да ти кажа само,

че без теб звездите губят блясък,

сърцето се превръща в жива рана,

славеят мълчи, щурците плачат.

 

И че мрачните ми помисли лекуваш,

изваждаш ме от най-дълбоките води.

В долината на смъртта не се страхувам,

защото твоят полъх ще ме съживи.

 

Спри времето! На пясъчен часовник

не искам да прилича любовта -

прашинка по прашинка да се рони...

****************************

Дай ми време да ти кажа:

                                Обичам те сега!

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Отложени разговори, отложени ласки...отложен живот!Закога?!
    Поздрав!
  • Отново едно страхотно произведение. Поздрави Танче. Много ми хареса.
  • ...щурците плачат!!Миличките!Таня, благодаря за този стих.Искам същото да кажа, но не ми дадоха време!
  • "без теб минутата е ден" вярвам ти
    Прашинкеее, обичам те и аз :* ( и той )
  • Харесах горещия сатен!
Предложения
: ??:??