Поспри до мене, имам да ти кажа
толкоз много неизказани неща...
На бързи обороти времето минава,
дари ме с мъничък отрязък от деня.
Дари ме с време, колкото е нужно,
да разбера - без теб минутата е ден,
да вдъхна от дъха ти теменужен,
да те обвия с ласки от горещ сатен.
Подари ми време да ти кажа само,
че без теб звездите губят блясък,
сърцето се превръща в жива рана,
славеят мълчи, щурците плачат.
И че мрачните ми помисли лекуваш,
изваждаш ме от най-дълбоките води.
В долината на смъртта не се страхувам,
защото твоят полъх ще ме съживи.
Спри времето! На пясъчен часовник
не искам да прилича любовта -
прашинка по прашинка да се рони...
****************************
Дай ми време да ти кажа:
Обичам те сега!
© Таня Донова All rights reserved.
Поздрав!