ПОДАРЯВАМ ТИ СВОЕТО МИНАЛО
… но аз ще се завърна в някой век, неотбелязан в миналите ери –
един внезапен спомен за човек, случаен прошляк с името Валери,
ще ме познаеш – с вехтото сетре и с бирата на Седмата ми пейка,
и стихче ще ти пейна в горно ре, преди от този свят да си офейкам,
дано поне за малко съм ти мил? – и да ми чуеш песничката птича,
ще купя на пазара карамфил! – и блузката ти с него ще закича,
ще те почерпя в близкото бистро с кафенце или чаша сок от киви,
ще каже Господ: – Дал ви бог добро! – и ние ще го гледаме щастливи.
Преодолях си белите петна! – какво е Вечността, аз вече зная.
Един внезапен спомен за Жена! – с която ще се връщам от Безкрая.
13 януарий 2024 г.
гр. Варна, 18, 10 ч.
© Валери Станков Все права защищены