13.01.2024 г., 21:00 ч.

Подарявам ти своето Минало 

  Поезия
157 2 3

ПОДАРЯВАМ ТИ СВОЕТО МИНАЛО

 

… но аз ще се завърна в някой век, неотбелязан в миналите ери –

един внезапен спомен за човек, случаен прошляк с името Валери,

ще ме познаеш – с вехтото сетре и с бирата на Седмата ми пейка,

и стихче ще ти пейна в горно ре, преди от този свят да си офейкам,

дано поне за малко съм ти мил? – и да ми чуеш песничката птича,

 

ще купя на пазара карамфил! – и блузката ти с него ще закича,

ще те почерпя в близкото бистро с кафенце или чаша сок от киви,

ще каже Господ: – Дал ви бог добро! – и ние ще го гледаме щастливи.

Преодолях си белите петна! – какво е Вечността, аз вече зная.

Един внезапен спомен за Жена! – с която ще се връщам от Безкрая.

 

13 януарий 2024 г.

гр. Варна, 18, 10 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??